Graag bestanden volgens onderstaande specificaties aanleveren

•  Controleer of het bestand is opgemaakt op het juiste formaat.
•  Zet de teksten in het ontwerp altijd om naar contouren, of zorg in ieder geval dat de fonts ingesloten zijn.
•  Full color bestanden moeten worden opgemaakt in kleursysteem CMYK.
•  Het bestand maakt u op met 3 mm extra afloop en snijtekens. Wanneer u het ontwerp laat doorlopen in de afloop ontstaan er na het snijden geen zichtbare witte lijnen.
   Om er zeker van te zijn dat er geen teksten of beelden van je ontwerp wegvallen, adviseren wij ook een veiligheidsafstand van 5 mm rondom.
•  Zorg ervoor dat de inktdekking in het ontwerp niet hoger is dan 300% (dit kunt u controleren door de percentages cyaan, magenta, yellow en black bij elkaar op te tellen).
•  Zorg dat de afbeeldingen die gebruikt worden een minimale resolutie hebben van 300 DPI.
•  Als er lijnen en strepen in het ontwerp staan, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Zijn de lijnen diapositief, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,5 pt.
•  Wij raden u aan om bestanden op te maken in Adobe InDesign, Adobe Illustrator of Adobe Photoshop en het bestand op te slaan als een drukklaar PDF (PDFX1a(2001) 
   met kleurprofiel ISO Coated v2 300% (ECI).
•  Bij transparanties en verlooptinten in het drukwerk raden wij u aan om deze van te voren af te vlakken.

We controleren uw bestanden geheel gratis. Tenzij u een Word, Excel of open bestand instuurt, dan rekenen we extra kosten voor het omzetten of verbeteren van de bestanden. Hiervoor worden meerkosten doorberekend a € 60,- per uur, exclusief BTW. (andere bestanden dan pdf bestanden kunnen niet via onze portal aangeleverd worden, deze graag via mail versturen naar: info@gastonprint.nl

Hoewel wij uiteraard zeer secuur de bestand(en) controleren, zijn wij niet aansprakelijk voor beeldkwaliteit en eventuele tekst- zet- of lay-out fouten. We controleren slechts de resolutie van de beelden en het eventueel ontbreken van fonts, snijlijnen, illustraties en beelden, alsmede het formaat t.o.v. de opdracht.

 

Hulp bij het drukklaar maken van je InDesign bestand?

Indien u een opgemaakt Adobe InDesign of illustrator bestand heeft, maar hem niet zelf drukklaar kan maken, dan kunt u die gewoon bij ons aanleveren. Lever dan wel even de gebruikte fonts en alle geplaatste illustraties los erbij en maak het bestand op in CMYK. De kosten voor dergelijke additionele werkzaamheden worden vooraf in kaart gebracht, zodat u weet waar u aan toe bent!

 

Hulp nodig?

Heeft u na bovenstaande uitleg nog vragen over het juist aanleveren van bestanden of krijgt u het niet voor elkaar om de bestanden druk- of printklaar te maken?
Neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag.